Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wil je zoveel mogelijk uit je verzekering halen, dan is het belangrijk om deze zo goed mogelijk op jouw zorgvraag af te stemmen. Mocht je je afvragen hoe je dit doet, dan laten wij je dit graag zien. Je zult zien dat veel zorg die je nodig hebt, planbaar is. Dat betekent dat je nu alvast de verzekeringen kunt afsluiten die je volgend jaar gaat gebruiken. Sterker nog; dit wordt door verzekeringsmaatschappijen ook aangemoedigd. Je hebt namelijk een keer per jaar de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Ga je er even voor zitten, dan zul je zien dat je je verzekering niet alleen kunt verbeteren, maar ook voordeliger kunt maken. 

 

Hoe sluit je een zorgverzekering af? 

Je kunt online een zorgverzekering afsluiten via de site van iedere zorgverzekeraar. Wanneer je nog niet weet wat je nodig hebt, kun je ook gebruikmaken van vergelijkingssites. Deze sites hebben alle gegevens voor jou verzameld waardoor je snel kunt zien welke partij voor jou de beste polis heeft. Het is echter belangrijk om te kijken naar jouw huidige financiële positie. De voordeligste basisverzekeringen bieden namelijk niet altijd volledige dekking voor zorg van niet-gecontracteerde partijen. Dat houdt in dat deze zorgaanbieders geen contract hebben afgesloten met jouw zorgverzekeraar. Om die reden moet jij een deel van de zorgkosten zelf betalen. Wil je dit niet, dan kun je je basisverzekering uitbreiden. Hierdoor kunnen de kosten van niet-gecontracteerde zorgaanbieders tot honderd procent worden vergoed. Zo krijg jij de zorg die je wilde, voor een tarief dat je hoopte. 

 

Een zorgverzekering op maat

Hoe beter je erin slaagt om je zorgverzekering op jouw zorgvraag af te stemmen, hoe meer profijt je er van zult hebben. Vandaar dat we je aanraden om ook aanvullende verzekeringen toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een tandartsverzekering nemen. Wanneer je nu al weet dat je volgend jaar een uitgebreide behandeling moet ondergaan, kun je alvast je tandartsverzekering berekenen. Je zult zien dat de kosten van je verzekering altijd ver onder de kosten van je behandeling zullen blijven. Voeg je dus deze aanvullende verzekering toe, dan realiseer je een mooie besparing. Zo zijn er vele aanvullende verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Wil jij graag alternatieve zorg gebruiken? Dan kun je hier een speciale verzekering voor nemen, zodat de kosten van deze behandeling(en) in ieder geval voor een groot deel vergoed worden. 

 

Besparen op je zorgverzekering 

Vind jij je zorgverzekering aan de dure kant? Dan is het niet verstandig om verzekeringen te gaan schrappen. Hoe minder jouw verzekering namelijk toegespitst is op jouw zorgvraag, hoe groter de kans is dat je moet bijbetalen voor zorg. Je kunt daarom beter kijken of je je premie ook in een keer kunt betalen, dat levert namelijk een korting op. Ook kun je je eigen risico verhogen. Doe dit echter alleen als je ook daadwerkelijk een buffer beschikbaar hebt.