Iedereen heeft er wel eens over nagedacht om af te vallen. Of het nu op een loopband voor thuis is, in de sportschool of een stukje taart laten liggen. Iedereen is er in enige vorm wel eens mee bezig. Toch is het voor veel mensen lastig om vol te houden en dat is ook helemaal niet zo gek. Voor sommige mensen is het zelfs lastig om ook maar te beginnen met afvallen. Dit heeft een reden. Afvallen is niet niets en vraagt een sterke mentaliteit en continuïteit.

De verwachtingen zijn ook vaak veel te hoog en hierdoor kunnen mensen nog wel eens teleurgesteld of gedemotiveerd worden. Hoezo zie ik nu geen resultaat? Ik beweeg toch? Als je echt wilt afvallen moet je dit een lange tijd kunnen volhouden. De aanhouder wint. We kennen het gezegde allemaal. Dit is bij sporten niet anders. Ben jij klaar om af te vallen maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geven we je 3 tips voor beginnen met afvallen.

Waarom wil je fitter worden?

Voordat we over gaan op de tips, is het belangrijk om in kaart te brengen waarom je wilt afvallen en of je het wel ├ęcht genoeg wilt. Het liefst vallen we natuurlijk allemaal af zonder ook maar iets te doen. Dit werkt in de praktijk helaas niet zo. Dit hadden we uiteraard graag anders gezien. Als je wilt afvallen zul je toch echt uit je luie stoel moeten komen en in beweging komen. Alleen jij kan jezelf laten afvallen. Natuurlijk kun je hulp inschakelen, maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen.

Tip 1. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is nu eenmaal het halve werk. Bereid je dan ook goed voor wanneer je wilt beginnen met afvallen. Hoeveel weeg je nu? Wat is je vetpercentage? En wat is je streefgewicht? Breng dit soort dingen in kaart.

Tip 2. Koop fitnessapparatuur of ga naar de sportschool

Een andere tip is om fitnessapparatuur aan te schaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spinningsfiets. Benieuwd wat de beste spinningsfiets voor thuis is? Dat lees je hier.