De keuze om een personal trainer opleiding te gaan volgen is zo gemaakt. Wie wil er nu niet mensen helpen gezond te worden, hun leven te veranderen en hun doelen te bereiken? Het beroep personal trainer is dankbaar en afwisselend. Als jij al iemand bent die graag naar de sportschool gaat, die aandacht besteedt aan fitness en gezondheid en die ervan houdt om anderen te helpen, dan is het echt een baan voor jou. Om personal trainer te worden is het altijd verstandig om een opleiding te volgen. Hier lees je meer over wat je dan allemaal kunt doen.

 

Een personal trainer opleiding is niet verplicht

Om personal trainer te worden heb je niet verplicht een opleiding nodig. Dit is wel aan te raden, want de gezondheid van je klanten is jouw verantwoordelijkheid. Jij gaat beslissingen maken voor mensen waar ze zich hopelijk beter van gaan voelen, maar wat als dat niet zo is? Wat als iemand door jouw instructies een blessure ontwikkelt? Met de juiste personal trainer opleiding kun je je klanten op de juiste manier ondersteunen en dat is uiteraard wat jij wilt doen. Daarnaast zal je met een diploma van een goede personal trainer opleiding veel sneller werk vinden en veel sneller klanten werven.

 

Kies voor een praktijkgerichte opleiding

Het beroep personal trainer is een beroep dat praktijkervaring vraagt. Er worden opleidingen aangeboden die je online kunt volgen, maar de overgang naar de sportschool en de baan is dan erg groot. Kies dus voor een personal trainer opleiding die zich ook richt op de praktijk en waarbij je een aantal uren als personal trainer gewerkt moet hebben voor dat je je diploma krijgt. Dat is niet alleen een betere voorbereiding, je krijgt ook veel meer zelfvertrouwen als je er alleen voor staat. Er zijn voldoende scholen die deze opleiding opsplitsen in theorie en praktijk en daar heb je uiteindelijk het meeste aan.

 

Fitnesstrainer A en B

De eerste personal trainer opleiding die je volgt is Fitnesstrainer A. De meeste mensen doen daar dan ook Fitnesstrainer B achteraan. Nadat je deze opleidingen gevolgd hebt, kun je je klanten voorzien van een op maat gemaakt fitnessplan, kun je ze adviseren over voeding, gezond leven en blessurepreventie. De Fitnesstrainer B cursus gaat daar verder op in en helpt je mensen te coachen hun leven voorgoed te veranderen. Met deze twee personal trainer opleiding diploma’s in je zak ben je meer dan klaar om klanten te gaan trainen.

 

Wil je je specialiseren?

Heb je een tijdje als personal trainer gewerkt, dan weet je waarschijnlijk wel wat je interessant vindt. En dan heb je de mogelijkheid om je te specialiseren, verder te ontwikkelen en eventueel als freelancer door te gaan. Richt je op het trainen van bodybuilders, van mensen die moeten revalideren, help mensen gewicht te verliezen of een marathon te rennen. Dit is de tijd om je af te vragen wat je echt met je carrière wilt doen. Nadat je je personal trainer opleiding behaald hebt zijn de mogelijkheden eindeloos.