Wilt u tot ver in uw volgende levensjaren gelukkig, gezond en functioneel fit zijn? Merkt u dat het steeds moeilijker wordt om de motivatie te vinden om lichamelijk actief te blijven? Het goede nieuws: u hoeft het niet alleen te doen. Een gediplomeerde personal trainer kan u helpen uw doelen te bereiken op meer manieren dan u misschien hebt overwogen! Hieronder vindt u mijn top tien van redenen waarom iedereen een gediplomeerde personal fitness trainer zou moeten inhuren.

  1. Verminder het risico op blessures

Onwetendheid en slechte uitvoering zijn veelvoorkomende katalysatoren voor blessures. Een ervaren personal trainer zal uw uitvoering van de oefeningen en uw vaardigheden verbeteren, zodat u uw risico op blessures vermindert en het meeste uit elke activiteit haalt.

  1. Langdurige begeleiding en motivatie

Naarmate we ouder worden, wordt het moeilijker om gemotiveerd te blijven voor lichaamsbeweging, dus een trainer die u begeleidt en motiveert kan u op de been houden. Gecertificeerde personal trainers kunnen structuur bieden en het denkwerk voor u doen, zodat u zich kunt concentreren op het “doen” in plaats van op het plannen. In het begin moet u misschien vaker naar uw trainer gaan om op het juiste spoor te komen; maar als u eenmaal hebt geleerd wat u moet doen en hoe u het moet doen, kunt u uw sessies spreiden tot om de 3-4 weken. Beschouw deze sessies als uw “herzien, herzien en revitaliseren” check-ups.

Tip: https://www.yourhealthpt.nl/personal-trainer-voor-mannen/

  1. Verantwoordingsplicht

Uw persoonlijke fitness trainer is er, wachtend tot u komt opdagen. U kunt niet zomaar excuses vinden om niet naar de sportschool te gaan als iemand u verwacht! Bovendien herinnert uw trainer u aan de redenen waarom u wilt sporten en helpt hij u te begrijpen waarom het zo belangrijk is, zelfs als u het gevoel hebt dat u het wel kunt uitpraten!

  1. Afwisseling en creativiteit

Trainers zijn professionals die goed weten hoe ze lichaamsbeweging “leuk” en interessanter kunnen maken door een grote verscheidenheid aan creatieve oefeningen aan te bieden. Te veel van ons raken verveeld met onze sportschool routines en beginnen redenen te vinden om niet te gaan. Hou het interessant!

  1. Leer levenslange vaardigheden

De rol van een personal trainer is u te voorzien van de juiste kennis, middelen, begeleiding, training en vaardigheden, zodat u “het” zelf kunt!  Hij of zij is er om u te ondersteunen terwijl u werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van uw leven, nu en in de toekomst. Laat uw trainer u begeleiden en leer u hoe u uw eigen persoonlijke trainer kunt zijn!

  1. Zet het “persoonlijke” in uw training

Een ervaren trainer beoordeelt uw specifieke behoeften, blessures, gezondheidstoestand of trainingsdoelen (die 10 km wedstrijd waar u van droomt, bijvoorbeeld). De trainer stelt dan een persoonlijk plan op met duidelijke tijdschema’s en kortetermijndoelstellingen die u op een veilige en doeltreffende manier in staat stellen te slagen.

  1. Leer effectieve en efficiënte technieken

Besteedt u te veel tijd in de sportschool met te weinig resultaat? Personal trainers kunnen u veel tijd en energie besparen die u verspilt aan inefficiënte workouts. Ze tonen u hoe u uw inspanningen en uw resultaten kunt maximaliseren.

  1. Hardnekkig vet kwijtraken

Het kan steeds moeilijker worden om vet te verliezen naarmate we ouder worden. Waarom? Vier hoofdredenen: verlies van calorieverbrandend spierweefsel, toename van calorie-inname, verminderde activiteitsniveaus en veranderingen in de hormoonbalans. Een trainer kan u helpen spiermassa op te bouwen en te behouden, uw calorieverbruik te verhogen en u door te verwijzen naar de juiste specialisten om medische problemen aan te pakken, zoals hormonale onevenwichtigheden, die uw succes in de weg kunnen staan.

Uitgelicht: https://www.jouwpersonaltraineraanhuis.nl/

  1. Een trainer is een geweldige bron

Een goede trainer heeft meestal een netwerk van andere specialisten op het gebied van voeding, natuurgeneeskunde, massage en meer. Je trainer kan je doorverwijzen naar de juiste specialisten voor al je niet-trainingsgerelateerde gezondheidsbehoeften.

  1. Maak de weg vrij voor een gezondere toekomst

Er is weinig dat een arts, personal trainer of pil voor u kan doen, behalve wat u voor uzelf kunt doen. Bereid zijn om echte veranderingen op lange termijn in uw leven aan te brengen, is een werk van binnenuit. Het inhuren van een gekwalificeerde trainer, zelfs tijdelijk, kan de weg bereiden voor een gezondere, gelukkigere en meer functioneel actieve toekomst.